Met onze webhostingpakketten heb je de mogelijkheid om verschillende caching opties te gebruiken. Om Varnish te kunnen gebruiken op jouw WordPress website zijn een aantal stappen nodig. In dit artikel leggen we deze stappen uit.
Gebruik je een WordPress Hosting of Managed WordPress pakket? De juiste cachingmethodes worden automatisch voor je geconfigureerd. Je hoeft deze stappen in dit geval dus niet uit te voeren.
Activeer Varnish
Stap 1
De verschillende caching opties vind je terug door binnen het controlepaneel naar jouw domeinnaam te navigeren via het 'Domein & Hosting' tabblad. Klik op 'Webhosting beheren' naast 'Webhosting' om jouw website op het webhostingpakket te beheren.
Klik nu bovenaan op 'Geavanceerd', gevolgd door 'Prestaties en Caching'.
Klik in het 'Prestaties en cache' overzicht naast 'Varnish' op de drie puntjes, gevolgd door 'Beheren'.
Stap 2
Om Varnish vervolgens te activeren klik je op 'Activeren'. Er verschijnt een pop-up die vraagt om de tijdelijke cache bypass te activeren. Door de bypass in te schakelen is de caching nog niet actief en kun je varnish eerst configureren. Klik vervolgens op 'Opslaan'.
Let op dat je de bypass uitschakelt na de configuratie. Varnish is pas actief wanneer de bypass uit staat.
Zodra Varnish is geactiveerd vind je in het overzicht de configuratie instellingen terug.
Installeer een varnish caching plugin
Log in op je WordPress dashboard en installeer een varnish caching plugin naar keuze. Wij gebruiken in dit voorbeeld Purge Varnish. Vergeet na het installeren niet om de plugin in te activeren.
Zodra je plug-in en Varnish actief zijn kun je de twee met elkaar verbinden door de juiste informatie uit je controlepaneel in te voeren in de instellingen van de plug-in.
De instellingen zullen er per plug-in net iets anders uit zien, maar komen neer op het invoeren van de Varnish host, Admin poort, en de Geheime sleutel.
In de bovenstaande afbeelding zie je hoe dit er uit ziet in Purge Varnish:
Varnish Control Terminal: Vul hier uit je controlepaneel <Varnish host>:<Admin poort> in. In ons voorbeeld is dit transi.httpcache.transip.me:10003
Varnish Control Key: Dit is de geheime sleutel die in je controlepaneel onder Geheim staat.
Klik na het invoeren van deze twee velden op 'Save configurations', je zult bij 'Status:' direct zien of Varnish juist staat ingesteld.
Controleer na het instellen voor de zekerheid dat je in je controlepaneel de cache bypass hebt uitgeschakeld.