/ .nl-domeinnaam

Jouw .nl voor slechts € 0,49.

Domeinnaam checken
E-mail

/ Security

/ Hostingpakket keuzehulp

Weet je niet zeker welk hostingpakket de beste
keus is voor jouw website? Met onze keuzehulp
kom je er wel uit.

Direct naar de keuzehulp

/ OpenStack

/ Probeer Public Cloud uit

Gratis 1 maand aan de slag met Public Cloud?

Vraag proefperiode aan

/ TransIP Blog

Website templates kiezen voor jouw website

Lees de blogpost
Knowledge Base

Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

Hoe voeg je een Floating IP toe aan je OpenStack instance

In deze handleiding leggen we uit hoe je een floating IP toevoegt aan je OpenStack-instance. Een floating IP functioneert als een flexibel publiek IP-adres, waarmee het externe netwerk kan communiceren met je interne netwerk.

Om een floating IP toe te voegen heb je het volgende nodig:

Dit zijn de stappen voor AMS2. Voor AMS hoef je alleen stap 2, stap 9 en stap 10 te doorlopen.

Stap 1

Log in op het OpenStack Dashboard ‘Horizon

Stap 2

Voor de stappen om een instance aan te maken, klik hier

Stap 3

Om het interne netwerk en het externe netwerk te kunnen gebruiken moeten we een ‘router’ aanmaken. Dit stelt je in staat om verkeer van je interne netwerk naar het internet te sturen en omgekeerd.

Ga nu naar ‘Network’ > 'Routers' en klik op ‘+CREATE ROUTER’.

Stap 4

Vul de velden in zoals in het voorbeeld en klik op ‘CREATE ROUTER

Router Name: internal-router (Kies een naam naar voorkeur)
    External Network: NET-FLOAT
    Availability-zone Hint: AMS2-EQ3, AMS2-EU4, AMS2-GS5

Stap 5

Je komt nu terug in het Routers-overzicht. Klik op de naam van de router ‘internal-router’ die je zojuist hebt aangemaakt.

Stap 6

Om een verbinding op te kunnen zetten met het externe netwerk moeten we de router koppelen aan het subnet. Ga hiervoor naar ‘Interfaces > +ADD INTERFACE.

Stap 7

Selecteer onder ‘Subnet’ je interne netwerk, IP Address mag je leeg laten.

Stap 8

Ga terug naar  ‘Compute' > ’Instances'. Selecteer rechts onder 'Actions' het dropdownmenu klik je op ‘ASSOCIATE FLOATING IP’.

Stap 9

Selecteer je floating IP-adres en het interne IP-adres waar je die aan wil koppelen en klik op ‘ASSOCIATE’.

Je ziet nu een groene blok rechtsboven in je scherm dat je Floating IP is toegevoegd.

Bij deze zijn we aan het einde gekomen van deze handleiding over hoe je een floating IP-adres toewijst aan je instance.