/ .nl-domeinnaam

Jouw .nl voor slechts € 0,49.

Domeinnaam checken
E-mail

/ Security

/ Hostingpakket keuzehulp

Weet je niet zeker welk hostingpakket de beste
keus is voor jouw website? Met onze keuzehulp
kom je er wel uit.

Direct naar de keuzehulp

/ OpenStack

/ Probeer Public Cloud uit

Gratis 1 maand aan de slag met Public Cloud?

Vraag proefperiode aan

/ TransIP Blog

Website templates kiezen voor jouw website

Lees de blogpost
Knowledge Base

Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

Windows Server 'Administrator' wachtwoord resetten op een OpenStack-instance

Het kan voorkomen dat je het wachtwoord van een Windows Server bent vergeten. Binnen OpenStack bieden we je de mogelijkheid om het wachtwoord van de ‘Administrator’-account van je Windows Server-instance te resetten.

In deze handleiding ga je aan de slag met het instellen van een nieuw wachtwoord voor de ‘Administrator’-account.

Stap 1

Log in op het OpenStack Dashboard ‘Horizon’.

Stap 2

Navigeer in het overzicht links naar ‘Compute’ en klik in het submenu op ‘Instances’.

Stap 3

Klik in het venster ‘Update Instance Metadata’ op het invulveld naast ‘Custom’. Vul daar het volgende in: ‘admin_pass’, klik vervolgens op het plusje naast ‘Custom’ om deze daadwerkelijk toe te wijzen. Het custom veld ‘admin_pass’ zal zich nu verplaatsen van 'Available Metadata' naar 'Existing Metadata' zoals het bij ‘Stap 3’ te zien is..

Stap 3

Vul bij 'Existing Metadata', rechts van admin_pass het nieuwe wachtwoord in. Druk na het toewijzen van de nieuwe Metadata op de knop 'SAVE' om de wijziging op te slaan.

Je hebt nu het wachtwoord van het 'Administrator'-account van je Windows Server aangepast. Binnen 10 minuten zal het wachtwoord van je 'Administrator'-account zijn gewijzigd naar het wachtwoord dat je hebt ingevuld, waarna je meteen kunt inloggen met het nieuwe wachtwoord.