Winkelwagen

  Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

  Hoeveel IP-adressen krijg ik bij een VPS?

  Bij een BladeVPS en PerformanceVPS zit standaard één IPv4-adres inbegrepen. SandboxVPS'en maken geen gebruik van IPv4.

  Je kunt voor X1, X4 en X8 BladeVPS'en het aantal IPv4-adressen uitbreiden naar maximaal 10 IPv4-adressen via het controlepaneel. Voor PerformanceVPS'en en X16-, X24- en x64-BladeVPS'en geldt een limiet van maximaal 20 IPv4-adressen. Een IPv4-adres kost € 2,- ex BTW (€2,42 inc BTW) per maand per IP-adres en bestel je als volgt:

  Stap 1

  Log in op je controlepaneel, ga naar het tabblad 'BladeVPS'-tab en klik op de naam van je VPS.


  Stap 2

  Klik op 'Beheren' bovenaan rechts, gevolg door 'Netwerkinformatie'.

  vps beheren netwerkinformatie


  Stap 3

  Je krijgt een overizcht van je IP-adressen te zien. Klik op 'Vraag een IPv4-adres aan' om extra IP-adressen voor je VPS te bestellen.

  vps netwerkinformatie

  • Extra IPv4-adressen worden niet automatisch via DHCP toegevoegd en zul je dan ook nog afzonderlijk moeten toevoegen aan de netwerk-interfaces van je OS. Je kunt hier terugvinden hoe je dit voor jouw OS kunt instellen. 
  • Je VPS komt met een /64 blok aan IPv6-adressen (i.e. maximaal 18,446,744,073,709,551,616 IPv6-adressen). Let wel dat ondanks dat je VPS een /64 IPv6 range krijgt, er in je controlepaneel een subnet /48 vermeld staat. De toegewezen /64 range ligt namelijk in een /48 range, waardoor als prefix-lengte /48 ingesteld zal moeten worden op je VPS.

  Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

  Kom je er niet uit?

  Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

  Neem contact op