De 25 beste WooCommerce Plugins
Verbeter jouw WooCommerce webshop met deze e-commerce plugins
Inhoud
- Welke WooCommerce plugins zijn belangrijk?
- Wat is het verschil tussen WooCommerce plugins en WooCommerce extensions?
- Is het mogelijk om te veel WooCommerce plugins te hebben?
- Wat zijn de beste WooCommerce plugins van dit moment?
- WooCommerce plugins voor een klantvriendelijke webshop
- WooCommerce plugins die checkout en betalen vereenvoudigen
- WooCommerce plugins om bestellingen te verwerken en te verzenden
- WooCommerce plugins om je producten te beheren
- WooCommerce plugins om meer klanten te vinden en aan je te binden
WooCommerce is het populairste e-commerce platform voor webshops. Met een wereldwijd marktaandeel van 39% laat het nummer twee, Squarespace Online Stores (14,95%), ver achter zich. Dat is niet vreemd. WooCommerce is een gratis en gebruiksvriendelijke plugin voor het populaire WordPress CMS. Daar komt bij dat je het kunt uitbreiden met eigen plugins. Maar welke e-commerce plugins mag je niet missen als je jouw WordPress webshop wilt verbeteren?
Wat zijn WooCommerce plugins?
WooCommerce is een plugin voor WordPress. Het voegt alle basisfunctionaliteit toe die nodig is om voorraad bij te houden en producten aan te bieden die klanten vervolgens in een digitale winkelwagen kunnen leggen. Plugins maken het eenvoudig om extra functionaliteit toe te voegen; bijvoorbeeld de kassa van een betaaldienst. Bedrijven als Adyen, Mollie en Buckaroo zorgen dat jouw klanten veilig kunnen betalen. Zij bieden eigen WooCommerce plugins die je in jouw winkel kunt gebruiken.
Welke WooCommerce plugins zijn belangrijk?
Als je aan de slag gaat met WooCommerce, merk je al snel dat er belangrijke functies ontbreken. Welke dat zijn hangt af van wat jouw webshop verkoopt. Als je abonnementen aan wilt bieden, heb je mogelijk een andere betaal-plugin nodig dan wanneer je vooruit wilt laten betalen. Met WooCommerce kun je tegen een vast tarief verzenden. Wil je direct bij de pakketdienst een prijs opvragen, of zoek je een manier om op basis van gewicht, afmetingen of andere voorwaarden verzendkosten te berekenen, dan biedt een plugin uitkomst. Marketing, relatiebeheer, analyses, je kan het zo gek niet bedenken of er is wel een plugin voor.
Wat is het verschil tussen WooCommerce plugins en WooCommerce extensions?
Formeel voegt een plugin functionaliteit toe aan een toepassing terwijl een extension de functionaliteit van een plugin uitbreidt. WooCommerce is een WordPress plugin; het breidt de functionaliteit van het CMS uit. Uitbreidingen op WooCommerce zijn formeel gezien extensions. WordPress maakt dat onderscheid niet echt en biedt extensions voor WooCommerce aan binnen de beheermodule voor WordPress plugins. Vandaar dat de termen WooCommerce plugins en WooCommerce extensions door elkaar gebruikt worden.
Is het mogelijk om te veel WooCommerce plugins te hebben?
Met alle keuze die je hebt in plugins, zeker als het gaat om gratis instapversies, is het verleidelijk om veel en verschillende varianten op jouw webwinkel te activeren. Dat is niet verstandig. Iedere plugin voegt wat extra code toe aan jouw omgeving. Dat heeft invloed op de laadtijden van pagina’s en kan daardoor je zoekresultaten en responstijden negatief beïnvloeden. Daarnaast kunnen plugins elkaar hinderen waardoor je site onstabiel wordt. Probeer daarom maat te houden en gebruik niet meer plugins dan je strikt nodig hebt.
Wat zijn de beste WooCommerce plugins van dit moment?
Wat de beste WooCommerce plugins zijn, hangt helemaal af van jouw specifieke webwinkel. Mis je specifieke functionaliteit? Wij hebben de beste plugins voor WooCommerce onderverdeeld naar functie binnen de webshop. Het thema (of de website builder plugin) speelt ook een rol bij de selectie van plugins.
Welke WooCommerce plugins heb jij nodig?
Vraag je jezelf af hoeveel WooCommerce plugins je nodig hebt voor jouw webwinkel? Dat hangt ervan af. Breng in kaart wat je wil bereiken met je winkel en kijk welke middelen je daarvoor nodig hebt. Blijkt dat je klanten mogelijkheden missen of heb je voor ambitieuze marketingplannen gereedschappen nodig? Dan kunnen één of meerdere WooCommerce plugin uit deze lijst uitkomst bieden.
Volg je de WooCommerce onboarding-serie?
Vind hierover je volgende onboarding-gidsen.
Je eigen webshop beginnen met Managed WooCommerce
- Hoe je pagina’s en thema’s opzet en gebruikt.
- Hoe je WooCommerce webshop registratie opzet.
- Hoe je producten toevoegt en aanpast.
- En meer!
Hoe je ervoor zorgt dat je webshop voldoet aan de GDPR/AVG.
Het is misschien niet het meest spannende onderdeel, maar wel een erg belangrijke. Als webshop verwerk je een hoop persoonsgegevens, waaronder ook gevoelige informatie rondom betalingen. Hiermee ben je al verplicht te voldoen aan de eisen van de GDPR (waar in Nederland de AVG uit voortgekomen is) rondom verwerking en opslag van die gegevens. Daarnaast is het voor je eigen gemoedsrust ook belangrijk duidelijke afspraken te maken met je klanten, zoals aangegeven in algemene voorwaarden.