Unmanaged WordPress of Managed WordPress?

Ontdek wat het beste bij je past

Unmanaged WordPress upgraden naar Managed: alle voor- en nadelen op een rij

Upgrades zijn er altijd voor bedoeld om gebruikers meer voordelen en gemak te geven. Dat is exact de reden waarom we Managed WordPress (MWP) hebben ontwikkeld: om onze WordPress-klanten een nog betere hostingervaring te bieden.

Bij sommige technische upgrades worden bepaalde features verplaatst of verwijderd. Voor sommige gebruikers is dat een dealbreaker, anderen halen hun schouders er over op. In dit artikel geven we je daarom een uitgebreid overzicht van de voor- en nadelen van een overstap van WP naar MWP. Ook ontdek je of zo'n upgrade iets voor jou is.





Samenvatting:

Managed WordPress is ideaal voor de volgende gebruikers:Managed WordPress is minder geschikt voor de volgende gebruikers:
Gebruikers die niet technisch onderlegd zijn. Geavanceerde gebruikers en ontwikkelaars.
Gebruikers die niet de middelen hebben om regelmatig updates uit te voeren van WP-versies, plug-ins en thema's. De aanbevolen updatefrequentie is eens per maand. Gebruikers die via SFTP of SSH rechtstreeks toegang tot de server willen om bestanden te beheren, de serverconfiguratie aan te passen of specifieke scripts uit te voeren. Met Managed WordPress zijn de mogelijkheden hiervoor te beperkt.
Gebruikers die niet van plan zijn de technische configuratie aan te passen. Gebruikers die willen beschikken over aangepast databasebeheer. Met Managed WordPress heb je niet rechtstreeks toegang tot databasebeheer. MWP is dus niet geschikt als je geavanceerde databasebewerkingen wilt doen via phpMyAdmin of vergelijkbare tools.
Gebruikers die willen beschikken over een geavanceerdere beveiligingslaag. Gebruikers die aangepaste cronjobs nodig hebben. Websites die afhankelijk zijn van specifieke ingeplande taken, zijn minder geschikt voor Managed WordPress. Je kunt hiermee namelijk geen cronjobs instellen in het controlepaneel.
  Technisch onderlegde gebruikers die graag alle touwtjes in handen willen hebben. Heb je graag de volledige controle over je websiteomgeving en wil je bijvoorbeeld het bestandsbeheer en de serverconfiguratie helemaal in eigen hand hebben? Dan ga je de flexibiliteit van traditionele WordPress Hosting missen.


Hier volgt een uitgebreid overzicht van de voor- en nadelen:



Plus Circle SVG Voordelen van een overstap naar Managed WordPress


Automatische updates:


Je WordPress-versie, plug-ins en thema's worden automatisch geüpdatet. Je weet dus zeker dat je altijd beschikt over de nieuwste features en beveiligingspatches.

Vereenvoudigd beheer:


Met Managed WordPress willen we het beheer van je website zo makkelijk mogelijk maken. Zo kun jij je focussen op contentcreatie en alle technische details met een gerust hart overlaten aan de hostingprovider.

Verbeterde beveiliging:


Managed WordPress beschikt over Patchman. Deze beveiligingssoftware kan je WordPress-site scannen op kwetsbaarheden en deze fixen.

Prestatiemonitoring:


Als je kiest voor het Max-pakket krijg je er ook nog eens uptime- en prestatiemonitoring bij. We houden dan continu een oogje in het zeil.
nadelen Nadelen van een overstap naar Managed WordPress


Beperkte controle:


● Je hebt geen toegang meer tot SFTP en SSH. Dit is essentieel als je bestanden rechtstreeks op de server wilt beheren.

● Geen File Manager in het controlepaneel. Je hebt dus minder mogelijkheden om bestanden rechtstreeks in de hostinginterface te beheren.

● Je kunt webfilters niet uitzetten. Dit is een standaardfeature om de beveiliging van je website te maximaliseren.

Databasebeheer:


Je kunt je eigen database niet beheren via phpMyAdmin. Dit betekent dat je minder mogelijkheden hebt om geavanceerde databasebewerkingen te doen.

Geen configuratie van cronjobs:


Je kunt geen cronjobs instellen via het controlepaneel. Dit is mogelijk een beperking als je site afhankelijk is van geplande taken.

Geen wijzigingen in PHP-instellingen:


Je kunt de PHP-instellingen niet wijzigen. Dit kan nodig zijn voor bepaalde aanpassingen en optimalisaties.

Geen Redis-caching of RAM-disks:


Er is geen ondersteuning voor Redis-caching of RAM-disks. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de prestaties van sites die veel verkeer trekken of resource-intensief zijn.




  WordPress HostingManaged WordPress
Ideaal voor Geavanceerde gebruikers, ontwikkelaars en iedereen die een aangepaste configuratie nodig heeft Beginners, niet-technische gebruikers en iedereen die van eenvoud houdt
Controle- en aanpassingsniveau Hoog: toegang tot SFTP/SSH, databasebeheer, cronjobs etc. Beperkt: beheerd door hostingprovider
Automatische updates (WordPress, plug-ins, thema's) Nee Ja
Patchman Nee Ja
Uptime- en prestatiemonitoring Nee Ja, inbegrepen in het Max-pakket
Webfilters uitzetten Ja Nee
Databasebeheer Ja, toegang tot phpMyAdmin Nee
Cronjobs instellen Ja Nee
Toegang tot SFTP/SSH Ja Nee
File Manager Ja Nee

Conclusie

Overstappen naar Managed WordPress is iets voor jou als je gebruiksgemak, automatische updates en een geavanceerde beveiliging belangrijk vindt – en je je geen zorgen wilt maken over de technische details. Maar zo'n overstap zorgt er ook voor dat je minder controle- en aanpassingsopties voor je website hebt. Ben je een geavanceerde gebruiker die toegang wil tot serverbestanden, aangepaste PHP-instellingen en databasebeheer? Dan kun je beter WordPress Hosting blijven gebruiken.

Twijfel je nog of een upgrade een goed idee is of niet? Neem dan contact op met onze supportspecialisten voor het beste advies!





Klaar om te upgraden naar Managed WordPress?

Check dan dit artikel met de tutorial!





Hulp nodig?

In onze uitgebreide Knowledge Base vind je de antwoorden op de meest voorkomende vragen.